Sådan laver du dine egne personlige kort

Her i Danmark har vi tradition for at vedlægge et lille (eller større) kort sammen med en gave, eller når det er den tid på året hvor vi sender hilsner – for eksempel når vi sender feriehilsener fra sommerferien elle senderr ønsket om god jul og godt nytår med posten.

Det bliver til ret mange kort i løbet af et år og ikke mindst i løbet af et helt liv: Vi sender og vedlægger kort til årlige fødselsdage, runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, til dåb og navngivning, til jul og nytår, til mors dag og far dag, fra sommerferien, til housewarmings, til jubilæet på arbejdet og hvad der nu ellers er af utroligt mange anledninger til at sende et kort eller vedlægge et til en gave.

Det er super hyggeligt, og i mange tilfælde også rigtig praktisk med et kort, for ellers ville det være svært at finde ud af, hvem hilsnen eller gaven kom fra. 

Men hvorfor ikke gøre lidt særligt ud af kortene og gøre dem lidt ekstra personlige? Det vil forøge modtagerens glæde, når du laver dit eget personlige kort og giver ham eller hende. Desuden kan der også være penge at spare, da mange af de kort til fødselsdag, brullypper etc., som vi køber i butikkerne, faktisk koster en hel del penge hvis man tager det i betragtning, at et kort ikke består af ret meget mere end noget karton med print på samt en konvolut.

Sådan gør du – trin for trin

Der er rigtig mange måder, du kan lave dine egne kort. Egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge at købe dig til nogle blanke kort og konvolutter, som du så selv dekorerer, eller du kan gøre det helt fra bunden og nøjes med at købe eller på anden måde anskaffe dig noget pænt karton samt papir til at folde en konvolut af (konvolutten kan du evt. også bare købe, så den allerede er foldet) og så selv folde kartonen over på midten, så det blivet et kort der kan åbnes – aller alternativt klippe det over på midten, så det bliver mere a la et postkort.

Herefter er det med at finde et flot motiv. Du kan enten tegne og male selv, men du kan også dekorere med andre elementer – for eksempel med pailettet og små mosaikker af papir. Du kan også tage naturen til hjælp og tørre blade og blomster, som du så kan bruge til at dekorere kortene med. 

Hvis du printer motiver ud fra din printer, kan du finde HP printerpatroner og meget andet via dette link.