Vil du have hund? Læs dette først

Der er vidst ikke længere nogen tvivl om det, hunden er menneskets bedste ven. Vi har set det til uigenkendelighed på film, i bøger og i vores eget liv – de små søde behårede bæster er med os igennem tykt og tyndt og sætter aldrig nogensinde spørgsmålstegn til vores beslutninger eller humør – de er bare glade for at vi er der med dem. 

At have hund kan virkelig være en af de mest skønne og givende ting man kan gøre for sig selv, men for nogen er det desværre ikke historien. Nogle mennesker misforstår desværre hvor svært det også kan være at have- og passe sådan et lille kræ og det er virkelig ikke i orden. Hvis man vælger at have hund vælger man også alle de negative ting med og fravælger nogle enkelte andre. 

Hvis du går og drømmer om en hund er der et par overvejelser som du med fordel kan- og bør gøre dig før du går ud og køber en – både for din egen, men også for hundens skyld. Den vælger jo ikke sine ejere og fortjener de bedste ejere den kan få. 

Har du råd til at holde hund?

Mange mennesker tror ikke at hunde koster specielt meget at have, og det er til dels også sandt – hvis din hund intet; Hundeudstyr, mad, vacciner og måske (i værste tilfælde) operationer skal have. 

Man ser det desværre på Animal Planet, at mange mennesker ikke anede at en hund kunne være sådan en stor udgift at have – og det medfører desværre et kummerligt hundeliv. Hvis du er en god hundeejer, og det bestræber du dig på at være, så venter du med at investere i en hund indtil du er sikker på at du har råd til uforudsete vacciner, piller eller operationer – ellers er det lidt som at adoptere et barn man bare ikke satser på bliver syg nogensinde – det er ikke i orden.

Har du tiden? 

Desværre hænder det også at folk misforstår hvor meget tid en hund egentligt kræver. Hunde skal gerne gåes med både morgen, middag og aften (alt efter størrelsen) og hvis du eksempelvis arbejder hele dagen og er flad om aftenen, så er der gode chancer for at din hund desværre ikke bliver stimuleret lige så meget som det burde – og det er ikke sundt for den. 

Sørg derfor for at som udgangspunkt have tid til din hund, hvis du køber den – det er kun fair.