Husk at få lavet din søgeoptimering

Indholdsfortegnelse

Meget få virksomheder har ikke en hjemmeside. Det har de blandt andet fordi det har alle andre og så fordi de håber at den vil give mere salg til virksomheden. Hvad mange af dem desværre ikke har fået lavet er søgemaskineoptimering, som er med til at sikre at Google læser hjemmesiden og finder netop din hjemmeside så god og relevant, at den vælger at vise hjemmesiden på side 1. Statistikerne viser at med mindre at man står på side 1 og helst blandt top 3, vil nye kunder ikke finde dig og de vil i stedet klikke på den af dine konkurenter, der er gode til søgemaskineoptimering også kaldet SEO. Læs mere her om hvad SEO kan gøre for dig og din hjemmeside.

Start med SEO

Optimalt bør du starte med at få lavet en SEO analyse over de søgeord som dine mulige kunder bruger, når de skal Google de produkter du sælger. Med den analyse er det nemmere at få opbygget hjemmesiden, så den er SEO optimeret og teksterne indeholder de ord, som Google skal bruge for at vide, at siden omhandler det der søges om. F.eks. fodboldstøvler, hvis du er en webshop der sælger fodboldstøvler. Husk også at være specifik med mærket. 

Det er vigtigt at huske at en programmør og webdesigners spidskompetencer ikke er SEO, men programmering og webdesign og du kan derfor ikke forvente at de automatisk optimere den, med fokus på SEO. Du kan i princippet have en små kedelig hjemmeside, men hvis du er god til SEO, vil det være din hjemmeside, som bliver vist frem for den flotte grafiske udførte hjemmeside, som desværre er på side 5 og derfor ikke bliver fundet og set af dem der Googler. 

Lav selv SEO

Det er muligt at lære at lave SEO selv. Der findes godt med materiale, som gør det nemt at lære at SEO selv. Det er dog et tidskrævende arbejde, så du skal være sikker på at du har tid og lyst til at lave det bør du få et bureau til at gøre det. Det er ikke et arbejde, der kan udføres som det sidste du laver inden dagen er slut. Tilgengæld er der også meget at hente på bundlinjen, hvis det bliver lavet.