To gode råd til styrketræning

Hvis du går med drømme om at være ligeså bred som Arnold eller stærk som Eddie Hall, så ved du forhåbenlig godt, at sådan en styrke ikke kommer uden mange års hård træning og god kost og at det der med styrketræning måske ikke er for alle. 

Hvis det er for dig, og du er hundrede procent sikker på det, så kan du finde et par virkelig gode og videnskabeligt understøttet råd herunder, der kan hjælpe dig med lige at stige lidt i vægt eller blive det mere udholden eller stærk.

Råd 1 – du er hvad du spiser

Der er ingenting der kan ødelægge en god træning end at fylde skrutten med dårlig mad efter. Det er en af de største fejl som nybegyndere laver indenfor styrkeløft – de tænker Jeg skal alligevel pakke kilo på, så det kan vel være ligemeget hvad jeg spiser for at få mit fedt og mine kalorier. Det kunne ikke være mere forkert. 

Det at \’dirty-bulke\’ er ikke bare usundt for din krop, det holder dig også tilbage fra at få rigtig god energi og resultater som du vil kunne lide. Forestil dig det lidt som at putte benzin på din bil – den kan køre uanset hvilken slags benzin du smider på den, men den har bedre (og kører længere på literen) af at få den gode benzin – din krop er fuldstændig ligesom en bil. Behandl den godt, du kan ikke skifte den ud. 

Råd 2 – variér din træning og få resultater

Man ser dem af og til i fitness, de typer der kun kører én øvelse og du mindes faktisk ikke nogensinde at have set dem køre noget andet end den øvelse. Det er farligt at venne sine muskler til at lave nogle bestemte øvelser med en bestemt mængde modstand – de bliver van til det og du vil dermed ikke få lige så meget ud af det, som hvis du chockede dem med nye øvelser med et nyt antal reps.

Det gode råd her er, kør et par måneder med lav reps og høje kilo og vend det så om efter de måneder. Din krop vil ikke have set den komme og bliver nød til at vokse/ændre sig og måden den fungerer på, for ordenligt at kunne være med. 

Hvis du er interesseret i træning og i det at være sund mod sin egen krop, så læs mere her og få de bedste kostråd.