Coronavirussen – det er værd at vide

Det er de færreste mennesker i verdenen der ikke har stiftet bekendtskab med corona virussen. Virussen, som udsprang i en millionby i Kina er på forsiden af alle store aviser verdenen over, og mange mennesker begynder så småt at tage forbehold for virussen i deres dagligtdagl.

Hvis du efterhånden går og er en smule nervøs for coronavirussen, har jeg samlet et par ting du bør vide om virussen og et par gode måder du kan forebygge den på.

Det bør du vide

Selvom det er en smule uhyggeligt at tænke på en \’epidemi\’ som virussen nu engang er, så kan du måske finde en smule ro i at vide, at den har samme dødelighed som en ganske normal influenza. Problematikken med corona virussen er dog, at der ikke findes en \’modgift\’ mod den endnu – hvilket gør den ekstremt farlig for folk med et lavt immunforsvar eller andet der giver virussen en god gro-bund. 

viruscorona.dk kan du læse meget mere om hvad virussen egentligt er, hvor du kan blive testet og hvordan du bør tilgå hele situationen – jeg har skriblet en lille oversigt over symptomer ned herunder, så du også kan danne dig et overblik her:

  • Hoste og ondt i halsen
  • Uoplagthed
  • Feber

Hvis du går med nogle af symptomerne er det bedre at være på den sikre side, end at potentielt gå og smitte dine nære venner og familie.

Det kan du gøre

Hvis du ikke går og føler dig dvask endnu, men stadig gerne vil være på den sikre side, så er der faktisk en lang række ting du selv kan gøre, for at holde dit immunforsvar helt i top – dem kan du finde herunder.

  • Bibehold en god personlig hygiejne
    Selvom det måske siger sig selv at en god hygiejne holder virusser og andre bakterier væk, så er der stadig mange danskere der ikke helt at en god nok rutine. Det er desværre sådan nogle ting der gør, at en virus som netop corona virussen har enormt nemt ved at spredes imellem mennesker.
  • Hold dig fra store forsamlinger
    Myndighederne har allerede været ude og frafråde arrangementer på over 1.000 mennesker. Det du selv kan gøre er at holde dig fra steder hvor der er en stor samling af mennesker fra mange forskellige egne. Det kunne eksempelvis være at du gik igennem hovedbanegården til og fra arbejde – hvis du kunne tage en anden vej ville selv dette mindske dine chancer for at blive smittet.